Home » Senioren » Zaterdag » Westlandia za. voor 3 punten naar 4-Polders?

Westlandia za. voor 3 punten naar 4-Polders?

📁 Zaterdag 📅 dinsdag 05 februari 2019

Komende zaterdag wacht de lastige uitwedstrijd bij Brielle.
Vóór aanvang van het seizoen tipten de kenners de ploeg van de "eilanden" als één van de favorieten  voor de prijzen in 1B.
Brielle liep nml. als nr. 2, achter kampioen Feyenoord,  in juni 2018 in de reguliere én ook in de extra nacompetitie promotie naar de hoofdklasse mis.
Bij de opening van deze competitie op de Hoge Bomen lieten ze zien dat ze tot de 16 prima kunnen ballen. Met het nodige geluk verdedigden we toen lang de 1-0 voorsprong (goal van Timothy Le Duc). Met razendsnelle counters hadden we het verschil in de slotfase verder kunnen ehh....  moeten uitbouwen. Na het laatste fluitsignaal was iedereen toch trots op het behaald resultaat.
Na 14 speelronden blijkt Brielle echter een lastig seizoen te hebben. Met 21 verliespunten, waarvan 16 in uitwedstrijden, staan ze al 8 punten achter op de koploper. Bij Kloetinge werd afgelopen zaterdag 1-1 gelijk gespeeld. Daarbij moet wel aangetekend worden dat 2 sterkhouders vanwege vakantie niet beschikbaar waren.

Ook Westlandia speelde zaterdag met 3-3 gelijk tegen Forum Sport. In de rust hield daar eigenlijk niemand meer rekening mee. Net voor de gang naar de kleedkamer kregen de mannen van Roy Wasmus en Ruud Bijl een dubieuze strafschop tegen, waardoor het 0-3 werd. De aanwezige foto-journalisten hadden de beelden, waaruit bleek dat onze debuterende doelman Camilo Paez Arias onterecht werd bestraft, maar ja deze VAR heeft geen inspraak.
Na rust stond stroopten dezelfde 11 groen-witten en later ook de invaller,s de mouwen op en leverden over het gehele veld strijd voor iedere meter. De uiteindelijke 3-3 voelde, zeker voor alle jonge gasten en de supporters, aan als een overwinning.
Komende zaterdag zullen we zij op Sportpark Geuzenpark in Vierpolders weer diezelfde mentaliteit moeten tonen, want we hebben de punten keihard nodig. Alleen op basis van het doelsaldo staan we qua verliespunten nog boven de beruchte streep.
De wedstrijd staat vanaf 14:30 uur onder leiding van de heer Knetsch.
----

Westlandia za. 2 won 2 februari 2019 de inhaalwedstrijd tegen hekkensluiter Vitesse D. met 6-2.
Zaterdag vanaf 12:30 uur wacht DVC op Sportpark Waalplantsoen in Krimpen a/d IJssel.
Thuis waren we eind september op veld 5 in de stromende regen beter dan de tegenstander. De 4-0 eindstand was maar een magere afspiegeling van het krachtsverschil. Toch staat DCV op de 5e plaats in de res. 2e klasse.

Het 3e team van de zaterdagtak komt na de lange winterstop ook weer in actie.
Op sportpark De Hoge Bomen is dan om 14:30 uur Quintus 2 te gast. Beide teams staan na 3 wedstrijden in de 2e periode aan de top van die ranglijst.
Westlandia za. 3 is inmiddels 7 wedstrijden ongeslagen en behaalden daarin 13 punten.

Fr@