Home » Senioren » Zaterdag » Westlandia za1 verliest door een snel doelpunt van BVCB.

Westlandia za1 verliest door een snel doelpunt van BVCB.

📁 Zaterdag 📅 maandag 11 maart 2019
Westlandia za1 verliest door een snel doelpunt van BVCB. Westlandia za1 verliest door een snel doelpunt van BVCB. Westlandia za1 verliest door een snel doelpunt van BVCB. Westlandia za1 verliest door een snel doelpunt van BVCB.

De mensen van BVCB kijken nog steeds met genoegen terug op de uitwedstrijd tegen Westlandia. De uitslag liep hoog op in Bergschenhoeks voordeel. Westlandia was gebrand op en revanche. Bovendien was het langzamerhand noodzakelijk om punten te pakken. Dat gebeurde niet. Westlandia za1 verloor op een kletsnat en winderig BVCB-complex weer van de ploeg uit de B-driehoek.

In het elftal van de groenwitten stond Stijn van Beek weer op doel, was Oalid Faik weer terug na een langdurige blessure en zat Tim van der Voort op de bank, maar had ook nog een helft meegespeeld met het tweede.

Dat de weersomstandigheden bar en boos waren, bleek ook uit het gegeven, dat de Ronde van Zuid Holland vanwege het noodweer werd afgelast, toen nog maar 30 renners in koers waren. In Bergschenhoek werd er gewoon gevoetbald, hoewel….

Een actie in de eerste minuut was beslissend voor de uitslag van de wedstrijd. Bij zo’n beetje de eerste aanval van BVCB snelde Evan Blom op links langs de verdediging, gaf de bal op maat voor op Yousif de Kock, die gemakkelijk de score kon openen. Het vervolg van de wedstrijd was voor beide ploegen een gevecht met de elementen en een ontembare bal. De miserabele toestand van het veld werkte ook niet mee aan een middagje leuk voetbal.

In de 14de minuut was er een goede actie van Westlandia, waarbij Hamza kaatste met Dennis Verbeek, de bal terugkreeg in een goede schietpositie, maar de bal werd te zacht ingeschoten. Na ruim een half uur kreeg Hamza een volgende kans. Deze keer ging zijn schot ruim over. Niet veel later kreeg Westlandia op een mooie afstand van het BVCBse doel een vrij trap te nemen, voor de wind. Een balletje voor Danny Bijl, maar deze keer geen treffer.

Vlak voor de rust behoedde Stijn van Beek Westlandia met een prima reflex voor een grotere afstand, toen hij een voorzet/schot/ mislukte bal van Evan Blom uit het doel tikte. Uit de daarop volgende corner redde de paal hem bij een schot van Jeremy Stork. Beide ploegen zochten de kleedkamer op met een 1 – 0 voorsprong voor de thuisploeg.

In de tweede helft, het was inmiddels droog geworden, maar de wind blies ongenadig dwars over het veld, was de eerste kans voor Dennis Verbeek na een sterke acte van Jericho Valentijn. Het leverde geen doelpunt op. Al snel daarna moest Dennis zich laten vervangen. Tim vd Voort kwam voor hem. Ook een actie aan de andere kant levert geen doelpunt op. Het is Nick Walbeek die met een stiftje Stijn van Beek al gepasseerd was, toen voor het lege doel ineens het hoofd van Danny Bijl opdook en de bal wegkopte.

Westlandia werd onder invloed van de wind regelmatig teruggedrongen op eigen helft. BVCB drong ook regelmatig naar voren, maar veel aanvallen strandden door buitenspel.

In het laatste kwartier kwam Vince Olsthoorn voor Oalid Faik. Hij ging meteen aan het werk met een vrije trap op een mooie plek. De bal werd uit de doelmond gewerkt en kwam voor de voeten van Floris Groot. Zijn schot ging net naast.

In blessuretijd leek Westlandia de toch wel een beetje verdiende gelijkmaker te scoren. Hamza el Yddri wurmde zich door het verdedigingsblok van BCVB en tikte de bal in het BVCB-doel. De treffer vond geen genade in de ogen van scheidsrechter Noordhoek. Niet lang daarna blies hij voor het einde van een wedstrijd, waarin de beslissing al viel na 54 seconden(scorebord van BCVB).

Westlandia verloor 3 broodnodige punten.

In de derde helft deed scheidsrechter Noordhoek uit de doeken, waarom hij het doelpunt van Westlandia afkeurde. Hamza had hem hetzelfde gevraagd.

Dat leverde ongeveer de volgende interactie op met spraak en gebaar:

Hamza: ‘Meneer de Scheidsrechter, hoe kunt u mijn doelpunt afkeuren. De bal kwam tegen mijn bovenarm.’ (Hij wijst daarbij op zijn linker bovenarm.)

Scheidsrechter Noordhoek: ’Precies, Meneer el Yddri, dat is hands.’

Hamza: ( Wijst vervolgens snel naar zijn schouder.)

Scheidsrechter Noordhoek: (Schiet in de lach.)

BVCB – Westlandia za1

Ruststand: 1 – 0

Eindstand: 1 – 0

Opstelling:

Stijn van Beek, Jericho Valentijn, Vince van Hagen, Danny Bijl, Marvin Vollebregt, Floris Groot<> Timothy le Duc, Oalid Faik<>Vince Olsthoorn, Rick van Schie, Dennis Verbeek<>Tim van der Voort, Hamza el Yddri, Shane Bruinen.

Alexandria’66 3 – Westlandia 2

Uitslag: 4 – 5

Doelpuntenmakers: Tim vd Voort(2x), Yordi van Beek, Stef Geertsema, en een beauty van leider Luuk van Holsteyn.

JvdM