Home » Senioren » Zaterdag » Westlandia - RVVH een "6 punten wedstrijd" !!!

Westlandia - RVVH een "6 punten wedstrijd" !!!

📁 Zaterdag 📅 woensdag 13 maart 2019

Komende zaterdag zal Westlandia vol aan de bak moeten om de broodnodige 3 punten tegen RVVH in eigen huis te houden

Tegenstander RVVH had een moeizame start en had vóór de jaarwisseling pas 8 punten uit 12 wedstrijden. Nadat de "winterversterkingen" hun draai hadden gevonden, heeft de ploeg uit Ridderkerk in de laatste 3 duels met veel strijd 5 punten aan het totaal toegevoegd. Daardoor heeft de voormalig landskampioen bij de zaterdagamateurs met 13 punten en 1 wedstrijd minder (Deltasport uit), weer de aansluiting met de andere ploegen in de staart van rechterrijtje van 1B gevonden.
Afgelopen zaterdag waren de weersomstandigheden ook in Ridderkerk bar en boos. Gejaagd door de wind, bleef RVVH tot het laatste fluitsignaal strijden voor een goed resultaat tegen Poortugaal. De inzet werd beloond, want dik in blessuretijd scoorde een tegenstander de gelijkmaker achter zijn eigen doelman (1-1).

Gelet op de stand in 1B en de inhaalwedstrijden die de concurrentie nog moet spelen, kan Westlandia zich nu geen puntverlies permitteren.
Gelukkig is een aantal sterkhouders weer in staat om te spelen, waardoor trainers Roy Wasmus en Ruud Bijl gerichter hun opstelling kunnen maken.
In ieder geval is er behoefte aan doelpuntenmakers, want de laatste 4 wedstrijden (Die Haghe Sportlust'46 en BVCB 0 goals en SC Monster 1x Shane Bruinen) viel er weinig te juichen.

De heer Van Waveren heeft al meerdere wedstrijden op sportpark De Hoge Bomen gefloten . De meest memorabele duel was wel die van januari vorig seizoen tegen Marken.
Door ons eigen toedoen verloren we die wedstrijd tegen de "kansloze" hekkensluiter met 6-4.
De technische staf zal de selectie op scherp zetten om komende zaterdag een dergelijke herhaling te voorkomen.
Aftrap met de door Kasco Bouwers (onderaannemingsbedrijf op het gebied van grootschalige kassenbouw over héél de wereld) gesponserde wedstrijdbal  is zoals gebruikelijk om 14:30 uur.

-----
Zaterdag 2 moest vol aan de bak, maar had wel een prima weekend. Nr. 3 Alxandria'66 werd door de groen-witten met 5-4 in Rotterdam verslagen.
Nr. 2 Berkel en 4 Soccer Boys deelden de punten, zodat Westlandia nu 8 punten los staat.
Zaterdagmiddag om 12:00 uur wordt de jacht op het kampioenschap vervolgd met een thuiswedstrijd tegen nr. 6 Cappele 3.
De heenwedstrijd werd door de mannen van trainers Ron Janssen en Hans v.d. kruk met 2-0 gewonnen.

-----
Het 3e team verloor afgelopen ronde, in een cruciaal duel voor de 2e periode, van directe concurrent HVC'10  met 2-3.
Komende zaterdag wacht op het Julianasportpark wederom een lastig duel. Nr. 2 in de stand Fc 's-Gravenzande zal zeker in het spoor willen blijven van koploper Schipluiden.
Op de Hoge Bomen werd het eerder dit seizoen 2-2.
Aftrap in het 't Breeje durp is om 15:00 uur.

Wie weet tot zaterdag