Home » Senioren » Zaterdag » Westlandia za1 tankt zelfvertrouwen in de Flynth Westland Cup.

Westlandia za1 tankt zelfvertrouwen in de Flynth Westland Cup.

📁 Zaterdag 📅 vrijdag 29 maart 2019
Westlandia za1 tankt zelfvertrouwen in de Flynth Westland Cup. Westlandia za1 tankt zelfvertrouwen in de Flynth Westland Cup. Westlandia za1 tankt zelfvertrouwen in de Flynth Westland Cup.

In de eerste ronde van de 47ste Flynth Westland Cup was Westlandia za1 gekoppeld aan KMD. Op dinsdagavond 28 maart werd dit duel gespeeld.

Westlandia startte met Rick van Rijn weer op rechts in de verdediging en met Mike Brouwer en Oalid Faik. Vanaf het begin hadden de groen witten een veldoverwicht, maar we zagen aanvankelijk geen flitsend voetbal. KMD had bovendien een aalvlugge spits, Bradley Meyer. Diep in de eerste helft was het raak. Nadat Timothy le Duc kort ervoor hardhandig naar het kunstgras was gewerkt zonder dat de scheidsrechter daar iets onreglementairs in zag, werd een actie op Tim van der Voort wel bestraft met een strafschop. Tim nam deze klus op zich. De keeper van KMD dook met stijl naar de hoek en Tim roste de bal dwars door het midden binnen. Er volgende een aantal vloeiende aanvallen van Westlandia, maar geen doelpunten. Tot bij weer zo’n vloeiende groen witte aanval Mike Brouwer strak voorgaf op Timothy le Duc, die vervolgens de bal binnenschoot.

In de tweede helft werd er door Westlandia druk gewisseld. Miquel van Dijk en Floris Groot begonnen in de tweede helft. Zij kwamen voor Mike Brouwer en Rick van Schie. De 3 – 0 begon bij Dennis Verbeek die op het middenveld de bal veroverde en vervolgens met een splijtende pass Miquel van Dijk richting doel stuurde. De laatste maakte het prima af. Uit een corner van Vince Olsthoorn kopte Timothy le Duc de bal in het doel. 4 – 0.

Rick van Rijn riep vervolgens blijmoedig: ‘Mannen, door blijven gaan. Volle bak!’ En zo geschiedde. Maar niet door de Westlandianen. Het was Bradley Meyer, die binnen de kortste keren de 4 – 1 en de 4 – 2 achter Camilo Paez Aurias schoot. Daarna volgden de doelpunten zich in een razendsnel tempo op.

Vince Olsthoorn: 5 – 2. Oalid Faik 6 – 2. 6 – 3 en 6 – 4 door KMD-er Jeroen vd Meer. Dennis Verbeek schoot de eindstand op het scorebord (dat er niet was): 7 – 4.

In de tweede helft kwamen ook Shane Bruinen en Vince van Hagen nog in het veld.

Westlandia bekert verder tegen Naaldwijk. Er is nog geen speeldatum bekend.

JvdM

Deel dit artikel met je vrienden