Home » Senioren » Zaterdag » Kloetinge uit altijd lastig?

Kloetinge uit altijd lastig?

📁 Zaterdag 📅 woensdag 03 april 2019

Dat zullen we komende zaterdag rond de klok van half 5 pas weten. Westlandia is immers nog nooit te gast geweest op Sportpark Wesselopark op Zuid-Beveland.

Wat wel wel weten is dat Kloetinge minimaal verzekerd is van nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse. Onze komende tegenstander pakte verrassend P2, doordat Rijsoord in de beslissende wedstrijd op 23 februari j.l. punten liet liggen bij Honselersdijk.
Promotie zou goed passen in project 2020, dat er toe moet leiden dat Kloetinge een stabiele hoofdklasser wordt.  Een groot aantal spelers draagt dat project een warm hart toe en heeft inmiddels bijgetekend. Van Goes (3e divisie) en Hoek (hoofdklasser) zijn de eerste versterkingen ook al vastgelegd.
Die (nieuwe) selectie weet in ieder geval dat ze volgend seizoen al vroeg aan de bak moeten. Afgelopen zaterdag won Kloetinge nml. met 4-0 bij SSV'65 en plaatste zich voor de 1/2 finale van de beker (district Zuid 1). Dat ticket geeft tevens recht op een plaats in de 1e ronde (medio augustus) van de TOTO KNVB Beker seizoen 2019-2020.

Op eigen veld heeft Kloetinge in 1B alleen half december 2018 van SV Poortugaal verloren. Totaal werden er in 10 wedstrijden 21 van 39 punten behaald.
In de laatste competitieronde van 2018 was Kloetinge met de supportersvereniging Fanatics te gast op de Hoge Bomen. Onze goede voornemens voor die wedstrijd gingen al snel op in het groene rookgordijn van de gasten. We verloren dan ook terecht 3-0.

Voor Westlandia wordt het tijd om punten te gaan pakken, want in de 3e periode hebben we na 3 rondes nog geen potten kunnen breken (3 nederlagen en doelsaldo 1-11).
Gelukkig lieten we in de wedstrijd voor de Westlandcup tegen KMD zien dat we het scoren nog niet verleerd zijn. De Wateringse doelman mocht afgelopen donderdag 7x de bal uit het net halen
In de stand in 1B staan we 11e en we weten dat de nrs. 12 De Meeuwen en 14 RVVH elkaar ook in Zeeland treffen.........

De wedstrijd aan het Noordeinde 5 (4481 BJ) Kloetinge staat vanaf 14:30 uur onder leiding van de heer R. Luinge en 2 neutrale assistenten.
----

Koploper Westlandia za. 2 staat 6 wedstrijden voor het einde van de competitie al 11 punten los van de directe 2 concurrenten. De volgende horde is DSO. De mannen van Ron Janssen en Hans v.d. Kruk trappen om 13:00 uur af in Zoetermeer
----

Het 2e team van HVC'10 heeft afgelopen zaterdag bij Deltasport P2 gepakt. Zaterdag 3 deed lang mee om die prijs, maar eindigde keurige 3e in de periode met slechts 3 punten minder.
Bij winst op hekkensluiter Victoria'04 is promovendus Westlandia komende zaterdag verzekerd van minimaal nog een seizoen in de res. 2e klasse. Aftrap op De Hoge Bomen is om 14:30 uur.

Fr@