Home » Senioren » Zaterdag » Westlandia za1 vindt de laatste strohalm in Kloetinge.

Westlandia za1 vindt de laatste strohalm in Kloetinge.

📁 Zaterdag 📅 maandag 08 april 2019
Westlandia za1 vindt de laatste strohalm in Kloetinge. Westlandia za1 vindt de laatste strohalm in Kloetinge. Westlandia za1 vindt de laatste strohalm in Kloetinge. Westlandia za1 vindt de laatste strohalm in Kloetinge. Westlandia za1 vindt de laatste strohalm in Kloetinge.

Voorbereiding.

Zaterdag speelde Westlandia za1 de verre uitwedstrijd in en bij Kloetinge. Deze ploeg is nog volop in de race voor het kampioenschap met SHO en Rijsoord. Westlandia staat precies boven de ‘pd-streep’ en een overwinning op de hobbelige grasmat van Kloetinge is niet alleen wenselijk, hij is noodzakelijk.

Het team had zich zorgvuldig voorbereid op deze wedstrijd. Donderdag werd er bewust op gras getraind. En er werd een heuse elftalbespreking belegd. Niets werd aan het toeval over gelaten om de neuzen dezelfde kant op te krijgen en om de laatste strohalm te vinden op het gras van Kloetinge.

Voortekenen.

Voor de Flynth Westland Cup tegen KMD speelde Westlandia za1 een prima pot, met veel doelpunten en in de eerste helft een verdediging die de nul hield.

De dag voor de wedstrijd ontmoette ik bij toeval een bestuurslid van BVCB. Toen ik dapper zei, dat Westlandia za1 van Kloetinge zou winnen, beweerde hij heel stellig: ‘Uit bij Kloetinge win je nooit, echt niet!’

Direct bij aankomst liepen spelers van Westlandia, Mike Brouwer voorop over het grasveld, dat er ronduit slecht bij lag. Er verscheen een serieuze frons op het gezicht van Mike. Het woord ‘knollentuin’ viel ook ergens.

Kloetinge speelde in het groen wit.

Het elftal.

Keeper Stijn van Beek was weer helemaal fit en startte onder de lat. In de achterhoede keerde Rick van Rijn weer terug op zijn vertrouwde plek. Een verrassing was ook de basisplaats van Miquel van Dijk. Hamza el Yddri ontbrak vanwege een schorsing en Oalid Faik was er niet vanwege een midweekse tandtechnische ingreep.

Aanvankelijk zou Rudolf Luinge deze wedstrijd fluiten. Hij zegde echter af en werd vervangen door Thomas Hardeman.

De wedstrijd.

Vanaf het allereerste begin stond er een team. Er werden aanwijzingen en aansporingen geroepen. En er was volop strijd en beleving. In de beginfase waren er enkele gevaarlijke momenten voor het doel van Stijn van Beek. Uit een verre ingooi schoot een Kloetingse voet de bal over. Na een kwartier stopte Stijn een bal in een reflex met de voet na een prima schot van Can Özgan. Meteen reageerde Westlandia met een tegenaanval, waarbij Miquel van Dijk zijn inzet via een been naast het doel zag gaan. Na een periode van weinig spectaculaire acties, probeerde Tim van der Voort iets. Hij werd bij de middellijn aangespeeld, passeerde zijn mannetje en vuurde op het doel van Mitchel Braafhart. Naast en over. Miquel van Dijk werd vlak voor de rust dé kans geboden om de score open te breken. Hij kon alleen op Braafhart af, maar die hield hoofd en hart koel en keerde Miquels bal. Met een dubbel blanke stand gingen beide ploegen de kleedkamer in. 0 – 0.

In de tweede helft werd de wedstrijd levendiger met kansen over en weer. De verdediging van Westlandia hield stand tegen de aanvalsgolven van Kloetinge. Er werden weinig kansen weggegeven. Als er dan een groen witte Kloetinger doorbrak bracht Stijn redding. Hij had enkele belangrijke reddingen.

Maar ook Westlandia za1 verscheen regelmatig op volle oorlogssterkte voor het doel van de thuisclub. Rond het uur kopte Tim van der Voort een bal over en niet veel later kreeg hij nogmaals een goede doelkans. Zijn allermooiste kans kreeg hij met nog een kwartier te spelen. Hij ging 1 op 1 op Braafhart af. Hij kon de kans niet omzetten in een doelpunt. In de 76ste minuut was het eindelijk wel raak. Dennis Verbeek brak door. Op precies het goede moment legde hij af op Tim van der Voort. Nu was het wel raak. 0 – 1. Kloetinge zette een tandje bij en Danny Bijl en zijn mannen moesten aan de bak. Er was een spervuur aan schoten op het doel van Stijn. Hij had een belangrijke redding op een kopbal.

Bij Westlandia kwam Vince van der Knaap weer in het veld na een langdurige blessure.

Met wat meer geluk had Westlandia za1 de score kunnen uit te breiden. Doelpunten vielen echter niet meer. Westlandia za1won op vreemde bodem een wedstrijd die gewonnen moest worden. De andere uitslagen waren gunstig en onze mannen schoven enkele plaatsen omhoog op de ranglijst verder van de ’pd-streep’ vandaan.

Kloetinge – Westlandia za1

Rust: 0 – 0

Eind: 0 – 1

Opstelling:

Stijn van Beek, Rick van Rijn, Timothy le Duc, Danny Bijl, Marvin Vollebregt, Dennis Verbeek, Vince Olsthoorn, Miquel van Dijk<> Jericho Valentijn, Tim van der Voort,<> Mike Brouwer, Rick van Schie, Shane Bruinen<>Vince van der Knaap.

DSO2 – Westlandia za2

Eind: 4 – 3

Doelpunten: Jasper van Dijk(2x), Dylan Crozier uit JO17.

Tekst en foto’s JvdM