Home » Senioren » Zaterdag » Kan Westlandia punten pakken tegen koploper SHO?

Kan Westlandia punten pakken tegen koploper SHO?

📁 Zaterdag 📅 woensdag 10 april 2019
Kan Westlandia punten pakken tegen koploper SHO?

SHO is komende speelronde te gast op sportpark De Hoge Bomen.
Voor het vlaggenschip uit Oud- Beijerland is het al lang geleden dat ze voor een officiële wedstrijd naar Naaldwijk kwamen.
We moeten terug naar januari 2002 voor een bekerduel tegen het 1e team van de zondag.  Na een 1-1 eindstand (goal Johan Vis), gingen wij na pingels door in het bekertoernooi.

Zaterdag 1 kwam pas 1x in actie tegen de huidige koploper en winnaar van P1. Dat was in de huidige competitie en wel op Sportcomplex Kikkershoek. Het werd toen in de 2e helft een triller.
Wij konden een 2-0 (Vince v.d. Knaap) voorsprong bij rust niet vasthouden. Pas in blessuretijd scoorde aanvoerder Danny Bijl de gelijkmaker (3-3). Als de scheidsrechter toen had afgefloten hadden we een verdiend punt mee naar Naaldwijk kunnen nemen. Helaas viel enkele seconden voor het eindsignaal toch nog de 4-3.

De "zwartrokken" hebben de zekerheid van promotiewedstrijden, maar zal absoluut de huidige 1e plaats in 1B vast willen houden. De voorsprong op de nr. 2 Rijsoord is echter maar 1 punt en die ploeg gaat op bezoek bij onze concurrent, te weten nr. 13 RVVH.
SHO heeft in 10 duels op vreemde bodem 6x de winst gepakt en slechts 1x verloren. Daarmee is SHO na Honselersdijk het best presterende team in uitwedstrijden.

Westlandia heeft voor eigen publiek wat goed te maken. De zeperd tegen RVVH ligt menig volger van het team nog vers in het geheugen en zwaar op de maag.
Toch hebben de groen-witten afgelopen zaterdag bij Kloetinge laten zien waartoe ze echt in staat zijn.
De teamspirit en strijd op het Zeeuwse gras leverde een meer dan verdiende overwinning op.
Het werd dan ook een zeer aangename terugreis in de bus.
Gelet op de uitslagen en de stand in 1B waren die punten ook keihard nodig.

Ook komende zaterdag moeten we punten pakken, want de verschillen in het rechterrijtje zijn uitermate klein
8)   21-24 Brielle ( thuis tegen nr. 7 BVCB)
9)   21-24 Westlandia (thuis tegen de koploper
10) 21-24 Die Haghe (thuis tegen nr. 14 De Meeuwen)
11) 21-23 Poortugaal (thuis tegen nr. 3 Kloetinge)
12) 20-21 Deltasport (uit naar nr. 5 Forum Sport)
13) 20-19 RVVH (thuis tegen nr. 2 Rijsooord)
14) 21-18 De Meeuwen (uit naar Die Haghe)

De heer v.d. Perk is zaterdag de arbiter voor dit duel. Vanaf 14:30 zullen beide teams vol gaan voor de winst en de broodnodige 3 punten. Wie weet kunnen we het zoet van een overwinning meenemen naar een mooie 3e helft.

De wedstrijdbal wordt zaterdag gesponsord door Evenementenorganisatie Movela Productions & Events uit Naaldwijk

----

Daar waar het 1e team weer eens won, ging het 2e team met 4-3 onderuit in Zoetermeer. Dat was sinds speelronde 4 niet meer gebeurd.
De voorsprong op de 2 achtervolgers Alexandria'66 en Soccer Boys is zo ruim, dat we in de komende 5 wedstrijden nog 8 punten nodig hebben om de titel te pakken.
Overigens spelen zij komende speelronde in Rotterdam tegen elkaar.
Op de Hoge Bomen is komende zaterdag vanaf 12:00 uur  het 2e team van Ariston'80 de tegenstander. Dat team staat op de 7e plaats en zal zich zeker willen revancheren voor de 8-0 nederlaag van afgelopen weekend tegen Alexandria'66
De mannen van Ron Janssen en Hans v.d. Kruk wonnen de heenwedstrijd in Delft met 1-0
-----

Ook het 3e team wist in de afgelopen speelronde niet te winnen. Op eigen veld was de hekkensluiter te sterk voor onze routiniers. Maar ja teams van Westlandia hebben het wel vaker lastig tegen teams uit de onderste regionen.
Komende zaterdag nieuwe ronde en dus nieuwe kansen. De groen-witten gaan naar GDA en trappen rond de klok van 2 uur af.

Wie weet tot zaterdag
Fr@