Home » Senioren » Zaterdag » Zaterdag 1 speelt Westlandcup

Zaterdag 1 speelt Westlandcup

📁 Zaterdag 📅 dinsdag 30 april 2019
Zaterdag 1 speelt Westlandcup

Voor de 3e maal in de historie treffen Westlandia za. en Naaldwijk (za.) elkaar donderdagavond 2 mei voor een 1/4 finale-wedstrijd in de (Flynth) Westlandcup.
De eerste ontmoeting was in mei 2008.1e klasser Naaldwijk won toen van 4e klasser Westlandia met 4-0. Uiteindelijk pakten zij dat jaar ook de Westlandcup.
5 jaar later stonden beide teams weer tegenover elkaar op het hoofdveld van de buren. Dankzij goals van Erik van Vliet (2x), Bas Wesseling en Barry Bronswijk ging Westlandia met 4-2 door naar de volgende ronde. Naaldwijk speelde toen 2e- en Westlandia 3e klasse.

Nu, 6 jaar later, zijn de rollen omgedraaid. Westlandia is doorgestoomd naar de 1e klasse en Naaldwijk speelt nu 3e klasse. Beide teams moeten nog wel vol aan de bak om zich op dat niveau te handhaven.

In een derby gelden er in de regel andere wetten en komen er krachten los, waardoor het klassenverschil van ondergeschikt belang is. De mannen van trainers Roy Wasmus en Ruud Bijl hebben dat in de voorbereiding van dit seizoen aan de lijve ondervonden. Een sterk Naaldwijk won toen de onderlinge jaarlijkse confrontatie met slechts 3-2. Onze 2 goals werden gemaakt door Jerichio Valentijn en Hamza El Yddri.

Voor de groen-witte supporters die donderdagavond niet naar de competitiewedstrijd van zondag 1 in Utrecht (kunnen) gaan kijken is Naaldwijk - Westlandia za. 1 meer dan een "prima alternatief".
De winnaar van dit duel treft in de 1/2 finale de winnaar van het duel tussen Westlandia zo. en VELO zo. (dinsdag 14 mei 19:00 uur)
De aftrap donderdag 2 mei bij VV Naaldwijk is om 19:15 uur

Wie weet tot donderdagavond