Home » Senioren » Zaterdag » Westlandia za2 haalt met overmacht het kampioenschap binnen.

Westlandia za2 haalt met overmacht het kampioenschap binnen.

📁 Zaterdag 📅 zaterdag 11 mei 2019
Westlandia za2 haalt met overmacht het kampioenschap binnen. Westlandia za2 haalt met overmacht het kampioenschap binnen. Westlandia za2 haalt met overmacht het kampioenschap binnen. Westlandia za2 haalt met overmacht het kampioenschap binnen. Westlandia za2 haalt met overmacht het kampioenschap binnen. Westlandia za2 haalt met overmacht het kampioenschap binnen.

Op zaterdag 11 mei om 12.00 uur trapte Westlandia za2 af voor de kampioenswedstrijd tegen Soccer Boys 2. Het was stralend weer en dat werkte door in de wedstrijd, ofschoon Soccer Boys na 2 minuten de positieve sfeer danig verstoorde door bij de eerste de beste counter de 0 - 1 te scoren. De mannen die begonnen waren, Mauro van Tuijl, Revy Verbeek, Vince van Hagen, Danny van Voskuilen, Rick van Zijl, Floris Groot, Jasper van Dijk, Stef Geertsema, Yordi van Beek, Mike Brouwer wisten meteen dat de wedstrijd begonnen was. Al snel kwamen er allemaal kansen voorbij, maar niet doeltreffend. Dat gebeurde na twintig minuten. Yordi van Beek was naar het gras gewerkt in de cirkel aan de kop van het strafschopgebied. Een klusje voor Jasper Dijk. Hij trapte de bal strak in de linkerbovenhoek. 1 – 1. Ook de volgende groen witte treffer kwam van Jasper. Mike Brouwer had langdurig balbezit aan zijn vertrouwde linkerkant en gaf op maat voor. Jasper maakte het karwei af. 2 – 1. Aanvoerder Remy de Bliek tikte een balletje vlak voor de grabbelende handen van de keeper in het doel. 3 – 1.

Na de rust voelde Yordi van Beek ook aandrang om te scoren. Hij aasde op het honderdste doelpunt van dit seizoen. Hij maakte hem. Hij kon helemaal vrij op de keeper afgaan en schoot de 4 – 1 in de touwen. Uit een counter werd het nog 4 – 2. Deze tegentreffer werd snel gevolgd door het volgende doelpunt van Yordi van Beek. Op aangeven van Joost van Schie tikte hij de bal net voor de keeper in het doel. 5 – 2. Het doelpuntenfeest stopte pas na een inkoppertje van Revy Verbeek uit een voorzet van Yordi Verbeek. 6 – 2.

Dat werd de eindstand

In de tweede helft verschenen met grote regelmaat een aantal frisse spelers om ook in de kampioenswedstrijd een bijdrage te leveren. Joost van Schie, Ruud Bijl, Peter Hoogerwerf, Ricardo van der Zalm en Luuk van Holsteijn ( leider en invaller in hoge nood. Hij viel in voor Yordi Verbeek).

Het kampioenschap werd met behoorlijk machtsvertoon binnengehaald. Het tweede team keert na één seizoen terug naar de reserve 1-ste klasse. Een prima prestatie van de trainers Ron Janssen en Hans van der Kruk. Verzorger Peter Hoogerwerf en vlaggenist Johan van der Kleij hadden ook aandelen in het kampioenschap. Felicitaties aan Westlandia za2.

Zij gaven een goed voorbeeld aan Westlandia za1, dat klaar stond voor de belangrijke wedstrijd tegen Rijsoord, koploper in de eerste klasse B.

JvdM