Home » Senioren » Zaterdag » Voor Westlandia za1 duurde de wedstrijd tegen Rijsoord een half uur te lang.

Voor Westlandia za1 duurde de wedstrijd tegen Rijsoord een half uur te lang.

📁 Zaterdag 📅 maandag 13 mei 2019

Punten pakken van de koploper, dat was de opdracht voor Westlandia za1. Dat zou geen simpele opgave zijn, maar punten halen was een bittere noodzaak om niet in het drijfzand van de nacompetitie verzeild te raken. De ploegen, die met Westlandia za1 op de ranglijst in de gevarenzone stonden, speelden tegen elkaar.

In de opstelling ontbreekt Marvin Vollebregt vanwege familieomstandigheden. Shane Bruinen speelde daarom links in de achterhoede. Tim van der Voort startte als linkerspits.

Scheidsrechter Tijs Gommans ,bijgestaan door twee neutrale grensrechters leidde de wedstrijd. De wedstrijd begon nerveus. Het eerste gevaar kwam van Michael van Gool van Rijsoord, maar hij tikte de bal naast. Uit een corner van Vince Olsthoorn zorgde Vince van der Knaap voor doel gevaar. Uit de volgende aanval van Rijsoord kreeg Stijn van Beek 3 schotpogingen van Michael van Gool te verwerken. Tweemaal weerde hij het schot af, het derde schot trof de paal. Met name via de aalvlugge Khalid Rahli was Rijsoord gevaarlijk. Shane Bruinen had de grootste moeite om hem af te stoppen.

In de 13-de minuut mocht Vince Olsthoorn een vrije trap nemen. Hij vond het hoofd van Dennis Verbeek, die de bal onberispelijk in het doel kopte. Scheidsrechter Gommans i.s.m. zijn assistent keurde het doelpunt af vanwege buitenspel van een andere speler van Westlandia.

Timothy le Duc stopte op het laatste moment de razendsnelle Khalid Rahli af en Stijn van Beek moest heel goed opletten bij een vuurpijl van Melvin Zaalman.

Westlandia za1 kwam na goed een half uur spelen op voorsprong. Miquel van Dijk bereikte Vince van der Knaap met een goede voorzet. De laatste werkte zich langs een verdediger en schoot binnen. 1 – 0.

In de 40-ste minuut begon Dennis Verbeek aan een formidabele pingelactie in het strafschopgebied van Rijsoord. Hij schoot goed binnen, maar de keeper van Rijsoord Ragip Özrak stopte de bal. Dennis claimde een penalty, omdat hij op het moment van schieten werd aangetikt. De scheidsrechter ging niet mee in deze zienswijze. Westlandia zocht met een goed gevoel de kleedkamer op. 1 – 0.

Westlandia kwam gedreven uit de kleedkamer en kreeg al snel een prima kans om de score uit te breiden. Uit een vrije trap van Tim van der Voort kopte Vince van der Knaap de bal op de lat. Dennis Verbeek en Miquel van Dijk kregen schietkansen. Het doelpunt viel dus in het andere doel. Uit een snelle counter liet Khalid Rahli de groen witte achterhoede zijn hielen zien en schoof de gelijkmaker binnen. 1 – 1.

Hamza el Yddri kwam voor Tim van der Voort. Westlandia bleef op de aanval spelen. Dat gaf Rijsoord de kans om via snelle counters gevaarlijk te worden.

Zepp Jacobs schoot de bal op de lat. En niet lang daarna viel de 1 – 2. Khalid Rahli bracht Melvin Zaalman in stelling. Die schoot de 1 – 2 achter Stijn van Beek. Toen 5 minuten later Hamza el Yddri een lichte overtreding in het strafschopgebied maakte, zag scheidsrechter Gommans daar een strafschop in. De man die volgens de kenners van Rijsoord nooit een strafschop miste, zag zijn schot gestopt worden door Stijn van Beek.

Westlandia ging noodgedwongen op zoek naar doelpunten. Vince Olsthoorn was 2 keer dicht bij een gelijkmaker. Het was Khalid Rahli die bij een counter alleen op Stijn van Beek af kon gaan. Hij maakte geen fout. 1 – 3.

Het werd uiteindelijk 1 – 4. Terwijl Danny Bijl zich bij een actie op het middenveld blesseerde en op de grond bleef liggen, werd Darlison Gerardus aangespeeld. Die stelde Klalid Rahli in staat zijn derde van de middag te scoren.

De ploeg van Roy Wasmus en Ruud Bijl verzuimde om de mogelijkheden op een verrassende uitslag te benutten. In de tweede helft was de tank leeg.

De consequentie van deze uitslag was, dat het team op de 12 plaats staat met nog twee wedstrijden te spelen. De Meeuwen uit en Heinenoord thuis. Dan moeten er echt punten gehaald worden, anders wachten p/d wedstrijden.

Westlandia za1 - Rijsoord

Rust: 1 – 0

Eind: 1 – 4

Opstelling:

Stijn van Beek, Rick van Rijn, Timothy le Duc, Danny Bijl<>Floris Groot, Shane Bruinen, Dennis Verbeek<>Oalid Faik, Miquel van Dijk, Vince Olsthoorn, Tim van der Voort<>Hamza el Yddri, Rick van Schie, Vince van der Knaap.

JvdM