Home » Senioren » Zaterdag » Westlandia was seconden verwijderd van handhaving in de eerste klasse.

Westlandia was seconden verwijderd van handhaving in de eerste klasse.

📁 Zaterdag 📅 maandag 27 mei 2019
Westlandia was seconden verwijderd van handhaving in de eerste klasse. Westlandia was seconden verwijderd van handhaving in de eerste klasse. Westlandia was seconden verwijderd van handhaving in de eerste klasse. Westlandia was seconden verwijderd van handhaving in de eerste klasse. Westlandia was seconden verwijderd van handhaving in de eerste klasse.

Er waren nog maar enkele seconden te spelen in de laatste thuiswedstrijd van Westlandia za1 tegen Heinenoord, toen de scheidsrechter floot voor een penalty vanwege een geval van hands bij Dennis Verbeek. Toen brak de hel los. Een schotje richting doel van een aanvaller van Heinenoord kwam in het strafschopgebied tegen de arm van Dennis Verbeek, vroeger werd dat aangeschoten hands genoemd. Het leek er niet op dat er een beweging naar de bal gemaakt werd. Uiteraard bleef de scheidsrechter bij zijn beslissing, ook al probeerden allerlei Westlandianen met Dennis Verbeek en aanvoerder Danny Bijl voorop de man met de fluit tot andere gedachten te brengen. Dat leverde Danny nog een rode kaart op. De penalty werd beheerst ingeschoten. Mitch Fransen stuurde Stijn van Beek de verkeerde kant op. De wedstrijd was toen al ruim in blessure tijd, maar de scheidsrechter liet nog geruime tijd doorspelen. Westlandia kreeg alle overtredingen mee en nog twee vrije schoppen. Maar alles gebeurde te gehaast, zonder overleg en heel nerveus. Er kwam geen echt goede mogelijkheid om te scoren. De wedstrijd eindigde in 1 – 1 en iedereen wist toen al dat alle andere kandidaten voor de nacompetitie plek gewonnen hadden.

De thuiswedstrijd begon na een onwennig begin goed voor Westlandia za1. Al snel na zo’n 10 minuten spelen kwam de ploeg op voorsprong. De bal kwam halfhoog bij Dennis Verbeek die met zijn rug naar het doel stond. Hij schoot de bal met een omhaal op doel. De bal werd van richting veranderd en verdween in de touwen. 1 – 0. Snel daarna kreeg de thuisploeg via snelle counters mogelijkheden om de score uit te breiden. Martijn Terlouw de keeper hield zijn doel schoon. Pure pech was het schot van Tim van der Voort dat op de paal kwam.

In de tweede helft ging Miquel van Dijk alleen op het Heinenoord doel af. Het werd geen doelpunt. In de tweede helft werd het voetbal alsmaar nerveuzer. Westlandia ging natuurlijk in de langzaam aan modus en aanvallend werd er veel te gehaast gespeeld. Het onzekere spel van de thuisploeg gaf Heinenoord het geloof in gelijkspelletje. In de laatste minuten van de wedstrijd leek het erop dat Westlandia de broodnodige overwinning toch wel over de streep zou trekken tot het fluitje van de scheidsrechter en het gebaar naar de penaltystip Westlandia za1 veroordeelde tot de nacompetitie.

De uitslagen van de wedstrijden van de concurrenten voor de zo ongewenste 12 plaats waren:

RVVH – Brielle                             3 – 1

Poortugaal – Deltasport               5 – 0

Forum Sport – BVCB                   2 – 0

Drie ploegen eindigden op 31 punten uit 26 wedstrijden.

RVVH, BVCB en Westlandia eindigden achtereenvolgend op doelsaldo als nummer 10, nummer 11 en nummer 12. RVVH (0), BVCB (-9), Westlandia (-13)

Of de strafschop terecht was zullen we nooit weten. Zeker is wel, dat Westlandia za1 nog serieus aan de bak moet tegen Valken’68.

Westlandia za1 – Heinenoord

Rust: 1 – 0

Eind: 1 – 1

Opstelling Westlandia:

Stijn van Beek, Rick van Rijn, Timothy le Duc, Danny Bijl, Marvin Vollebregt, Dennis Verbeek, Miquel van Dijk<>Mike Brouwer, Vince Olsthoorn, Vince van der Knaap, Rick van Schie, Tim van der Voort<>Shane Bruinen.

Westlandia za2 – Berkel 2

Eindstand: 6 – 4

Het tweede was al kampioen en sluit de competitie af met een mooie overwinning met veel doelpunten in de slotfase. Er waren oa doelpunten van Stef Geertsema en Rik van Zijl.

JvdM, ook de foto's