Home » Senioren » Zaterdag » Nacompetitie Westlandia - Valken'68

Nacompetitie Westlandia - Valken'68

📁 Zaterdag 📅 donderdag 30 mei 2019

Laatste competitiewedstrijd.... blessuretijd... tegenstander benut pingel ... eindstand 1-1.. Door dat resultaat eindigt Westlandia met 31 punten op doelsaldo 12e in 1B en moet nacompetitie spelen voor handhaving in de 1e klasse....
Hoe bizar wil je het hebben.

Dan hoor je o.a.; “de (eind-)stand in een competitie liegt nooit”.

Het is wrang, maar er zit voor ons meer dan een kern van waarheid in.
In de wintermaanden hebben we veel punten verspeeld. Tegen de directe concurrenten voor die 12e plaats hebben we slechts 3 punten behaald. Nr. 11. BVCB  was 2x te sterk; we scoorden 3x en kregen er 7 tegen,  nr. 10. RVHH (3 punten 4-7) en nr. 9. Portugaal (0 punten 1-9).

Voor de mannen van trainer Roy Wasmus en Ruud Bijl, staan nu maximaal 3 loodzware wedstrijden op het programma om handhaving in de 1e klasse alsnog te bewerkstelligen. Het vertoonde spel in de laatste weken en het feit dat we wel 31 punten in de 1e klasse hebben behaald, zal de basis moeten zijn voor het vertrouwen in een goede afloop.

We openen komende zaterdag op eigen veld tegen Valken’68. Deze 2e klasser is 10 wedstrijden ongeslagen en pakte via een prima eindsprint verdiend de 3e periode. Zij komen dus in een goede flow naar het Westland.

De winnaar speelt op 8 juni tegen de beste van het duel DSO- Vitesse D. Op 15 juni volgt dan op neutraal terrein de finale tegen de winnaar uit de duels tussen VELO, Deltasport, Sparta R. en Nieuwenhoorn.

Westlandia hoopt komende zaterdag vanaf 14:30 uur op steun van veel eigen supporters.

De heer E. v.d. Perk gaat met 2 neutrale assistenten de leiding nemen over dit duel.

Fr@