Home » Senioren » Zaterdag » Westlandia za1 succesvol in valkenjacht.

Westlandia za1 succesvol in valkenjacht.

📁 Zaterdag 📅 maandag 03 juni 2019

Na de ontgoocheling van vorige week moest Westlandia za1 flink aan de bak om via de nacompetitie handhaving in de eerste klasse te bereiken. Afgelopen dinsdag (28 juni) speelde het team van het trainersduo Roy Wasmus en Ruud Bijl een ‘oefenwedstrijd’ tegen Westlandia zo1. Het werd afgetekend 3 – 0 voor de zaterdagtak. Maar leverde wel pijntjes op bij Dennis Verbeek en Vince van der Knaap. De echt grote verrassing in deze wedstrijd was het meespelen van keeper Rowdy Janssen, omdat vaste keeper Stijn van Beek te geblesseerd was om te spelen.

Tussentijds werd overschrijving aangevraagd voor Rowdy Janssen van de zondagselectie naar de zaterdagselectie. Hij had als reservekeeper nog geen bindende wedstrijd in Westlandia zo1 gespeeld. Daardoor was deze overheveling mogelijk.

Als eerste ploeg in de nacompetitiecarrousel ontving Westlandia Valken’68. Dit team kende een prima afsluiting van de competitie en pakten de derde periodetitel in de 2-de klasse C.

Vlak voor aanvang van de wedstrijd kreeg Westlandia za1 nog een tegenvaller te verwerken. Bij de warming up moest Vince van der Knaap geblesseerd afhaken.

Westlandia za1 startte dus op het laatste moment niet met Vince van der Knaap, die er tijdens de warming-up achter kwam, dat voetballen er voor hem niet inzat. Shane Bruinen startte als linkerspits en Tim van der Voort schoof naar de spits. Dat laatste pakte verrassend goed uit. Floris Groot verving de geschorste Danny Bijl.

Het goede weer en de redelijk grote publieke belangstelling (Er waren heel veel ‘Valken’.) waren gelukkig de voorbodes voor een mooie voetbalmiddag.

Vanaf het begin beheerste Westlandia de wedstrijd en creëerde gevaar en kansen in het doelgebied van Valken’68. De aanvallende acties van Westlandia leverden in de tiende minuut het eerste groen witte doelpunt op. Tim van der Voort schoof de bal in de verre hoek. 1 – 0.

Vervolgens zette Valken’68 aan en Selmo Kurbegovic was enkele keren gevaarlijk, maar Marvin Vollebregt stopte hem deskundig af.

In de 20-ste minuut kreeg Rick van Schie een vrije kop kans. De keeper kon de bal gemakkelijk pakken. In de 28-ste minuut was het weer raak voor Westlandia. Tim van der Voort kreeg de bal aangespeeld, ging richting doel en krulde de bal op onnavolgbare wijze de bal in de bovenhoek.

Een kopbal van Miquel van Dijk betekende geen 3 – 0. Dat werd het 60 tellen later. Een vloeiende aanval met Miquel van Dijk en Tim van der Voort werd door Dennis Verbeek afgemaakt.

Drie minuten later, in de 37-ste minuut ging Dennis Verbeek op de grond zitten. Hij stopte uit voorzorg. Hamza kwam voor hem in het veld.

In de slotfase van de eerste helft kregen de gasten uit Valkenburg twee grote kansen, waarbij Rowdy Janssen twee keer in volle lengte eerst een bal uit de rechter- en even later uit de linkerhoek moest tikken. De rust ging in met een stand van 3 – 0.

In de rust ging het over ‘een gelopen wedstrijd of niet!’

In de tweede helft was Westlandia za1 niet zo overheersend en Valken’68 drong wel wat aan.

Hamza el Yddri kreeg een kans na een goede actie. Mike Brouwer kwam voor Miquel van Dijk. Met nog iets meer dan een kwartier op de klok kwam Valken’68 op 3 – 1 door Matthijs de Mooy. Nog geen minuut later ging Tim van der Voort alleen op doelman Erwin van de Nagel af. Hij werd door Joey van Zandbergen naar de grond gewerkt. Timothy le Duc ging achter de bal staan en schoot de 4-de Westlandia treffer feilloos binnen.4 – 1. Vervolgens kabbelde de wedstrijd naar het einde. Er was nog wel een pegel op de lat van Arjan Haasnoot, die voor vermaak zorgde. De wedstrijd was op dat moment allang gespeeld.

Westlandia gaat verder in het promotie/degradatie circuit. De volgende wedstrijd is tegen Vitesse Delft, dat DSO op eigen veld met 2 – 1 klopte.

Deze wedstrijd vindt weer plaats op Sportpark De Hoge Bomen. Aanvang 14.30 uur.

Westlandia za1 – Valken’68

Rust: 3 – 0

Eind: 4 – 1

Opstelling Westlandia za1:

Rowdy Janssen, Rick van Rijn, Timothy le Duc, Floris Groot, Marvin Vollebregt, Dennis Verbeek<>Hamza el Yddri, Miquel van Dijk<>Mike Brouwer, Vince Olsthoorn(a), Rick van Schie, Shane Bruinen<> Oalid Faik.

JvdM