Home » Senioren » Zaterdag » Wie "Delft" zaterdag het onderspit

Wie "Delft" zaterdag het onderspit

📁 Zaterdag 📅 woensdag 05 juni 2019

Zaterdagmiddag wordt het weer superspannend op sportpark De Hoge Bomen.
Westlandia za. 1 moet dan in de 1/2 finale van de nacompetitie aantreden tegen Vitesse Delft (winnaar P3 in 2e klasse D)
VELO za. (P1 2C) en Sparta AV (vervangende periode in 2D) strijden in Rotterdam voor de andere finaleplaats.
De verliezers van komende zaterdag spelen volgend seizoen in de 2e klasse.
De beide winnaars van 8 juni spelen een week later op neutraal terrein voor slechts 1 plaats in de 1e klasse. In al deze duels moet direct een beslissing vallen. Verlengingen en bloedstollende strafschoppenseries behoren zeker tot de mogelijkheden!

Onze komende tegenstander uit Delft eindigde als 6e in de "Rotterdamse" 2e klasse en bereikte de nacompetitie door in P3 een goede reeks neer te zetten.
In de 1e P/d-wedstrijd werd DSO in Zoetermeer met 2-1 verslagen. Als we de media mogen geloven, was Kawa Hisso (de Syrische keeper van de Delftenaren) de "man of match". Hij stopte op een cruciaal moment een strafschop. Dat was overigens al zijn 7e dit seizoen.
Het huidige Vitesse D. is geen onbekende tegenstander voor de groen-witten. Ze waren begin van het seizoen te gast in Naaldwijk voor een de beker. Westlandia verloor die poulewedstrijd met 2-1.  Vince v.d. Knaap maakte voor ons de enige goal.

In de strijd tegen degradatie herstelde Westlandia zich afgelopen zaterdag in de 1/4 finale prima van de kater opgelopen in de competitiewedstrijd tegen Heinenoord.
In een goede 1e helft (3-0) werd de basis gelegd voor de volgende ronde.
De fraaie 2e goal van Tim v.d. Voort behoorde volgens VoetbalTV tot de 5 mooiste goals van afgelopen week! (te zien via de app ANDROID: goo.gl/BWFHnx  iOS: goo.gl/L7uxh7).
In de de 2e helft streden de "Valken" voor hun laatste kans, maar de verdediging en de goedkeepende Rowdy Janssen gaven geen krimp.

De Heer B. van den Helder zal met 2 neutrale assistenten leiding geven aan deze belangrijke wedstrijd.
De mannen van trainers Roy Wasmus en Ruud Bijl hopen op steun van veel groen-witte supporters.
Wie weet tot zaterdag
Fr@