Home » Senioren » Zaterdag » En weer gaat het bij Westlandia za1 verkeerd in blessuretijd.

En weer gaat het bij Westlandia za1 verkeerd in blessuretijd.

📁 Zaterdag 📅 zaterdag 08 juni 2019
En weer gaat het bij Westlandia za1 verkeerd in blessuretijd.

In de tweede of derde minuut van de blessuretijd scoorde René de Graaff met een kopbal het enige doelpunt van de wedstrijd. Met dit doelpunt velde hij het vonnis voor Westlandia za1. Het betekende de degradatie uit de eerste klasse.

De ruime overwinning op Valken ’68 vorige week gaf het team zelfvertrouwen om ook tegen een oude bekende, Vitesse Delft een goed resultaat te behalen.

Westlandia begon met hetzelfde elftal, dat in de vorige wedstrijden ook aan de aftrap stonden. Er was één verschil. Vince van der Knaap startte niet. Hij zou in het laatste half uur in het veld komen.

Er stond heel veel wind en op sommige momenten waaiden de Hoge Bomen met een daverend lawaai over het veld. Beide ploegen hadden daar last van. Wel waaiden er regelmatig blad en takken op het speelveld. Daar zat in de eerste helft ook een echt zware tak bij, waarbij de scheidsrechter de wedstrijd ook even stillegde om de tak weg te laten halen.

Uiteraard werd er ook gevoetbald. Vitesse Delft voetbalde vanuit de verdediging en was gevaarlijk via snelle counters, waarbij Rick Burgering een echt handenbindertje was voor Timothy le Duc en Floris Groot. Echt heel grote kansen waren er niet. De aanvallers van Westlandia slaagden er aan de andere kant zelden in om de Delftse verdediging in het nauw te brengen. De aanval van Vitesse Delft was dreigender. Na een kwartier was er een vrije trap voor Vitesse Delft op de rand van het strafschopgebied. Denzel dos Santos schoot de bal in de muur.

De beste mogelijkheden op doelpunten waren voor Shane Bruinen. Na een half uur kreeg Shane de bal goed aangespeeld na intensief voorbereidend werk van Miquel van Dijk. Zijn schot ging voorlangs het doel. Vlak voor rustsignaal kreeg hij een vergelijkbare kans. Ook deze bal ging vergelijkbaar voorlangs. Beide ploegen gingen de rust in met een 0 – 0 stand.

In de tweede helft kwam Mike Brouwer voor Rick van Schie. Het wedstrijdbeeld veranderde niet. Er waren nauwelijks kansen. En ook de beide keepers werden niet echt op de proef gesteld.Keeper Kawa Hisso van Vitesse Delft was vooral bezig met rek en strek oefeningen een metertje voor zijn doel.

Vince van der Knaap kwam erin voor het laatste half uur. Hij kwam niet echt los van de Delftse verdedigers. Er was nog wel een moment, waarop hij in het strafschopgebied opeens neerging. De scheidsrechter gebaarde meteen, dat hij geen onreglementaire verdedigende acties had geconstateerd.

Er was nog steeds niet gescoord en de wedstrijd ging alsmaar meer richting verlengen en misschien wel stafschoppen. Die verlenging kwam er uiteindelijk niet René de Graaff, die in de slotfase inviel kopte Westlandia za1 in blessuretijd naar de tweede klasse.

Nacompetitie, tweede wedstrijd.

Westlandia za1 – Vitesse Delft 1

Rust: 0 – 0

Eind: 0 – 1

Met deze uitslag degradeerde Westlandia za1 uit de eerste klasse B.

Opstelling:

Rowdy Janssen, Rick van Rijn, Floris Groot, Timothy le Duc, Marvin Vollebregt, Dennis Verbeek<>Ricardo vd Zalm, Vince Olsthoorn, Miquel van Dijk, Rick van Schie<>Mike Brouwer, Tim vd Voort, Shane Bruinen<>Vince vd Knaap.

JvdM (tekst en foto)