Home » Senioren » Zondag » Westlandia ontvangt Echter Voetbal Vereniging (EVV)

Westlandia ontvangt Echter Voetbal Vereniging (EVV)

📁 Zondag 📅 woensdag 29 augustus 2018

Ondanks dat het vertoonde spel in de oefen- en bekerwedstrijden vertrouwen hadden moeten geven voor een goed resultaat, ging het in de eerste competitiewedstrijd in en tegen Goes goed mis.
De promovendus had een bliksemstart en/of wij waren niet op tijd bij de les, want het stond bij rust al 4-0. Dat bleek na 90 minuten ook de eindstand. Westlandia kreeg wel kansen op een iets beter resultaat, maar het houtwerk en de Zeeuwse verdediging werkten niet mee.
Na eerder in de hoofdklasse al met 4-1 en 5-2 verloren te hebben, was Goes dus nu voor de 3e maal op rij behoorlijk doeltreffend tegen ons.

Komende tegenstander EVV bewaart ook slechte herinneringen aan de afgelopen weken. Na een 7-0 winst in de 1e voorronde van de beker tegen 1e klasser Brielle, struikelden de Limburgers midweeks tegen de amateurs van RKAV Volendam (vorig seizoen kampioen in de 1e klasse bij onze zaterdagtak). Een strafschop in de laatste minuut van de verlenging betekende uitschakeling. De selectie, supporters, maar zeker ook de penningmeester van EVV zagen een mooi bekerduel tegen Vitesse op sportpark In de Bandert in rook opgaan.
Afgelopen zaterdagavond was in de eerste competitiewedstrijd een goed spelend Jong Volendam te sterk in Echt (0-1). Volgens de site van de club, was met een beetje meer geluk een gelijkspel mogelijk geweest, maar het schortte in de afwerking.
Blijkbaar werd er in die wedstrijden veel verwacht van de kopsterke spelers, maar zij  konden hun kwaliteiten tegen beide Volendamse teams niet omzetten in goals.

EVV was in de 3e divisie tweemaal eerder te gast op sportpark De Hoge Bomen. In november 2016 wonnen we door een goal van Rémon van Bochoven nipt met 1-0. Afgelopen maart gingen de gasten met 4-1 nederlaag terug naar het Zuiden. Doelpuntenmakers waren toen Jeroen Spruijt 2x, Brandon Tichem en Salaheddine el Mhamdi

Beide ploegen zullen zondag willen/moeten gaan voor een goed resultaat. Het mogelijk boeiend duel staat zondagmiddag vanaf 14:00 uur onder leiding van de heer Weeda.
De zondagselectie hoopt op steun van veel groen-witten supporters

Wie weet tot zondag
Fr@