Home » Senioren » Zondag » Westandia gaat naar De Dijk

Westandia gaat naar De Dijk

📁 Zondag 📅 woensdag 03 oktober 2018

De zondagselectie speelt al komende zaterdagavond om 17:30 uur een uitwedstrijd tegen en bij Jong Volendam.

De Volendammers waren in eerste instantie niet gelukkig met een indeling bij de zondagteams in de 3e divisie . Het zag er zelfs nog even naar uit dat zij zich terug zouden trekken uit de competitie. Uiteindelijk werd een compromis bereikt door een aantal duels op zaterdag te spelen. Tot nu toe bevalt het ze prima in deze klasse, want  het beloftenteam staat met 6 gespeeld en 16 punten keurig op de 1e plaats. De achterhoede is ook pas 3x gepasseerd. Alleen ADO'20 wist stand te houden en pakte zelfs een punt aan De Dijk (1-1). Goes werd afgelopen speelronde met 5-1 (ietwat geflatteerd)  huiswaarts gestuurd.
De 2 eerdere seizoen in de 3e divisie speelde het andere Oranje in de zaterdagpoule. Beide keren werden 56 punten behaald . Afgelopen seizoen werd het daarmee 6e en pakte men P3 . In de nacompetitie was TEC in de 1e ronde te sterk.. Ter vergelijking wij werden vorig seizoen 5e. met 54 punten en hadden geen toetje.

Afgelopen week was een topweek voor de groen-witten. Na de heerlijke bekeravond thuis tegen VVV Venlo, werd er wederom aan klantenbinding gedaan door een klinkende 5-0 overwinning tegen Quick. Giovialli Serbony was mede door zijn 2 goals belangrijk in deze wedstrijd. Desley Bransen en Can Memişoğlu scoorden hun 1e competitiegoal voor Westlandia in de 3e divisie. Stonden we zondagmorgen nog 18e, door deze mooie overwinning zijn we opgeklommen naar de 14e plaats. Wie weet kunnen we deze lijn op vreemde bodem door trekken, want in uitduels hebben we nog geen punten gepakt

Voor trainer Edwin Grünholz wordt het een lange dag aan De Dijk. Hij speelt nml. met zijn ADO Den Haag onder 19 ook een competitiewedstrijd in Volendam.

De wedstrijd van Westlandia in het Kras-stadion staat onder leiding van de heer Dröge.

Oh ja voor supporters die ook zaterdag 1 tegen De Meeuwen willen volgen: de reistijd Naaldwijk - Volendam is iets meer dan een uur. Het is dus waarschijnlijk mogelijk om beide wedstrijden helemaal te zien. De thuisblijvers kunnen via de twiter alles volgen. Westlandia TV is ook aanwezig om flitsen te twitteren

Fr@