Home » Senioren » Zondag » Laatste thuiswedstrijd 2018 tegen TEC

Laatste thuiswedstrijd 2018 tegen TEC

📁 Zondag 📅 donderdag 06 december 2018

Komende zondag gaat Westlandia het opnemen tegen koploper TEC
Ondanks dat de zondagclub uit Tiel slechts een paar jaar jonger is dan Westlandia hebben we pas 1x in de competitie tegen elkaar op de Hoge Bomen gespeeld. Dat was een duel in de hoofdklasse A in seizoen 2003-2004
Mede door de 3-1 winst van Westlandia degradeerde TEC toen naar de 1e klasse.
Uiteindelijk viel de club nog terug naar de 3e klasse, maar vanaf 2008-2009 werd een stijgende lijn ingezet en speelde men de afgelopen 2 seizoen zelfs in de 2e divisie.
Met 38 !! punten werd in mei 2018 een 16e plaats bereikt in die divisie. In de p/D-wedstrijden moest men het afleggen tegen Scheveningen en voor het eerst in 10 jaar was degradatie weer een feit.

Dit seizoen hebben ze vrij snel de draad weer opgepakt. Alleen in speelronde 2 behaalde TEC geen punten bij OFC. Met 14 gespeeld en 31 punten is de voorsprong op nr. 2 UNA  3 punten.
Wat opvalt is dat zij 26 goals nodig hadden voor die 31 punten. Westlandia scoorden ook 26 keer in de 3e divisie, maar dat levert slechts 13 punten en een 16e plaats op.....
Het verschil wordt dus gemaakt in de verdediging. Wij moesten al 31x extra aftrappen en TEC slechts 13x

Afgelopen zondag pakten we zonder tegengoals in ieder geval een punt bij de Kraaien.
Om aan te haken bij de veilige plaatsen hebben we voor de winterstop nog hard punten nodig.

Als het tegen de directe concurrenten dan niet wil lukken, dan moet de winst maar gepakt gaan worden tegen de lijstaanvoerder van de 3e divisie.
De selectie van trainer Edwin Grünholz kan daarbij,  zeker in de laatste thuiswedstrijd van 2018,  de steun van de groen-witte aanhang gebruiken.
Scheidsrechter Akkerman zal rond de klok van 14:00 uur het beginsignaal geven voor deze hopelijk attractieve en spannende wedstrijd.

Wie weet tot zondag
Fr@