Home » Senioren » Zondag » Tegen Blauw-Geel'38 start de 2e helft van het seizoen

Tegen Blauw-Geel'38 start de 2e helft van het seizoen

📁 Zondag 📅 woensdag 09 januari 2019

De technische staf heeft op Malaga heerlijk in de luwte kunnen werken aan de voorbereiding op de 2e helft van het seizoen.
In de trainingen en de oefenwedstrijd tegen NEC (1-5) en miniwedstrijden van 45 minuten tegen VVSB (1-5) en Quick Boys 2-2, heeft men naast de bekende namen ook de 2 "verloren zonen"  Patrick Batist en Dean van Ooijen  aan het werk kunnen zien.
In deze week zal verder gewerkt worden aan de vorm en tactiek voor de wedstrijd tegen Blauw-Geel'38.

Vorig seizoen was de tegenstander uit Veghel voor het eerst te gast op de Hoge Bomen. Het werd een memorabel duel met arbitrale beslissingen die de gemoederen binnen en buiten de lijnen behoorlijk bezig hielden. Meest opvallend was het intrekken van de gegeven rode kaart aan de doelman. Zonder inmenging van de VAR, besloot de arbiter van dienst naast een strafschop voor ons, de al gegeven rode kaart om te wisselen voor een geel kartonnetje. Patrick Batist verzilverde de pingel.
Diezelfde doelman werd later bejubeld toen hij een 2e strafschop van Westlandia wel wist te stoppen
Uiteindelijk verloren we met 4-2 (goal van Anwar Beeldstro).

In de return konden we ons, mede door 3 goals van Jedsel Markes, met een overwinning in Veghel revancheren.

In de huidige competitie heeft Westlandia op de Hoge Bomen nog weinig van zich doen spreken. Met slechts 2 overwinningen uit 8 thuiswedstrijden komt de groen-witte selectie en de eigen aanhang er maar bekaaid van af. De komende tegenstander heeft op het veld van onze directe concurrenten HBS, Quick'20 en OJC Rosmalen 7 van de 8 punten in uitwedstrijden behaald.

Westlandia staat nu op een p/D-plaats met slechts 13 punten uit 15 wedstrijden.  Om de aansluiting met de veilige 14e plaats (16 punten)  in de 3e divisie te behouden zal een overwinning meer dan welkom zijn.
Scheidsrechter M.A. te Hennepe is aangewezen om wedstrijd vanaf zondagmiddag 14:00 te leiden.