Home » Senioren » Zondag » Westlandia zo. speelt (in) ECHT op zaterdag

Westlandia zo. speelt (in) ECHT op zaterdag

📁 Zondag 📅 woensdag 30 januari 2019

De maand januari 2019 was Westlandia goed gezind: 3 gespeeld en 9 punten. Hierdoor zijn we afgelopen zondag uit de gevarenzone gekropen en klommen van de  15e naar een 12e plaats (22 punten na 18 wedstrijden). Alleen O.S.S.'20 en Jong Volendam zijn dit kalenderjaar ook nog zonder puntverlies.

Komende tegenstander EVV incasseerde afgelopen ronde een nederlaag bij Jong Volendam en nam (mede door 1 punt-aftrek voor niet hebben van contractspelers) onze p/D-plaats op de ranglijst over.

Uit de 8 duels voor eigen aanhang behaalden EVV deze competitie pas 2 overwinningen en pakten in totaal 10 punten. Opvallend is dat ze in de 3e divisie met slechts 8 tegengoals de minst gepasseerde achterhoede hebben in thuiswedstrijden. Ze hebben daarentegen de eigen supporters ook pas 8x laten juichen aan het Sportpad.

In 2018 speelden we 3x tegen de ploeg uit Limburg. De eerste 2 wedstrijden van vorig seizoen, leverden 6 punten op, maar op 2 september verloren we de heenwedstrijd met 2-1. Mark v.d. Zalm, scoort niet veel in de competitie, maar de laatste 2x tegen EVV was hij wel trefzeker. Van de huidige selectie heeft ook Rémon van Bochoven de doelman van EVV al twee keer weten te passeren.

De mannen van trainer Edwin Günholz hebben naast de mooie reeks in 2019, de laatste 3 wedstrijden op vreemde bodem 7 punten gepakt en geen enkele goal tegen gekregen. Als we de nul weer weten te houden kunnen we mogelijk nog verder stijgen op de ranglijst.
EVV heeft echter hetzelfde doel en zal extra punten willen pakken om een eventuele volgende sanctie op te kunnen vangen in de stand.

Voor een aantal Westlandianen wordt het waarschijnlijk komende zaterdag kiezen. De aftrap op het Sportpad 4, 6101 LJ in Echt is al op zaterdagmiddag 15:00 uur.
Een half uur eerder wordt op sportpark de Hoge Bomen al afgetrapt door Westlandia za. tegen Forum Sport.
In Limburg staat het duel onder leiding van de heer Roeleveld. Rond de klok van 5 zal bekend zijn of de overwinning gevierd kan worden in de lange terugreis naar Naaldwijk
Fr@.