Home » Senioren » Zondag » Westlandia wil revanche tegen ADO'20

Westlandia wil revanche tegen ADO'20

📁 Zondag 📅 woensdag 06 februari 2019

Na de 2-0 overwinning bij EVV is Westlandia nu 4 wedstrijden op rij zonder puntverlies.
We zijn dus goed op weg om de reeks van 7 opeenvolgende winstpartijen uit het voorjaar van 2018 te gaan herhalen.

Die 12 punten hadden we ook keihard nodig, want Westlandia stond rond de kerstdagen nog op de p/D-plaatsen. Inmiddels zijn we opgeklommen naar de hoogste plaats in het rechterrijtje. De verschillen blijven echter klein, want ook diverse concurrenten pakken iedere keer weer punten .

Komende tegenstander ADO'20 begon 2019 met 3 nederlagen op rij. Zondag was dan eindelijk weer eens een overwinning. Met uiteindelijk 10 man wist men, in.een wedstrijd die alles in zich had, met 3-1 te winnen van JVC Cuijk.
Dat de selectie in januari niet de war is geraakt, mag blijken uit het feit dat al 16 spelers ook volgend seizoen ADO'20 trouw zullen blijven.

In de 9 uitwedstrijden dit seizoen behaalden de "superezels" 13 punten, waarbij alleen bij GOES niet werd gescoord. OJC Rosmalen was de enige ploeg die op eigen veld geen doelpunt wist te maken tegen ploeg uit Heemskerk.

Aan de heenwedstrijd bewaart Westlandia geen al te beste herinneringen. ADO'20 won in de 3e wedstrijd van het seizoen met 4-0 en wij stonden aan het einde van het duel met 10 man. Door de 3e nederlaag op rij, stonden we voor het eerst puntloos op de 18e plaats met een doelsaldo van -9......
Gelukkig zijn we 16 wedstrijden en 25 punten verder. Het doelsaldo is bijna weer positief.

Ten opzichte van  het team dat speelde in die heenwedstrijd van 9 september, kan trainer Edwin Grünholz niet meer beschikken over Christoff Dias de Oliveira en Salahedinne el Mhamdi.
Daarentegen is de selectie in de winterstop versterkt met de teruggekeerde spelers Patrick Batist en Dean van Ooijen.
De spelersgroep is eind januari verder uitgebreid met Emre Bilgi. Of de van Jong Almere overgekomen aanvaller al wedstrijdfit is moet deze week nog blijken.

De heer Witlox is door de bond aangewezen om zondag vanaf 14:00 de wedstrijd op de Hoge Bomen in goede banen te leiden.
De selectie gaat voor revanche voor de nederlaag in Heemskerk, waarbij steun van veel groen-witten supporters zeker gaat helpen.

Fr@