Home » Senioren » Zondag » Pakt Westlandia de draad weer op in Utrecht?

Pakt Westlandia de draad weer op in Utrecht?

📁 Zondag 📅 woensdag 06 maart 2019

Zowel de site van de WOS als het Algemeen Dagblad waren het er over eens bij het maken van de kop van het wedstrijdverslag:

“Westlandia krijgt (enorm) pak slaag in Oostzaan /van OFC

Het Noord-Hollandsdagblad kopte:

Zwak Westlandia ideale tegenstander voor OFC om periode van droogte te beëindigen”…..

Het gebeurt niet vaak dat we met 5-0 nederlaag terug de bus in gaan. In de competitie was dat voor het laatst op 14 maart 2010 in een wedstrijd in de hoofdklasse bij Chabab.
Zonde dat dit gebeurde, want er was in 2019 een goede reeks neergezet. Een week eerder tegen Cuijk werd dan wel met 4-3 verloren, maar het spel van Westlandia was leuk om naar te kijken en leverde ons veel kansen op.
Waarom we dan afgelopen zondag geen vuist konden maken tegen OFC…..???? Het zal de gemoederen binnen de selectie en de groen-witte achterban nog wel even bezig houden.

Met een rijkere ervaring zal Westlandia zich moeten richten op goede resultaten in de 3e periode bestaande uit 11 wedstrijden.
Los van het feit dat er een prijs te winnen valt, heeft Westlandia in eerste instantie punten nodig om de hete adem van het degradatiespook kwijt te raken.
Clubs die in de 3e divisie op plaats 17 en 18 eindigen degraderen rechtsreeks en nr’s 16 en 15 spelen p/D-wedstrijden met de houders van een periodetitel in de hoofdklasse A en B op zondag.

De huidige 10e plaats van Westlandia (29 punten) oogt veilig, maar de schijn bedriegt. De onderste 4 clubs moeten nog inhalen.
Zeker Nr. 15 HSC’21 (26 punten) staat kort achter ons en speelt in april nog 2x tegen nr. 16 OJC Rosmalen (21 punten).
Tegenstander Hercules is door de afgetekende 5-0 overwinning op HBS geklommen naar de 12e plaats en volgt ons op 2 punten Ze moeten ook nog 2 wedstrijden inhalen (GOES thuis en Quick’20 uit).

Het geeft geen garanties naar de wedstrijd van zondag en is zelfs mogelijk een prikkel voor Hercules, maar de 2 eerder gespeelde onderlinge wedstrijden op sportpark Voordorp werden door Westlandia gewonnen (4-1 en 3-1).
Daarnaast heeft de Utrechtse club het dit seizoen lastig op eigen veld. Uit 10 wedstrijden werden slechts 13 punten behaald

De technische staf heeft in de afgelopen 1,5 half jaar vaker na een zeperd de selectie op scherp moeten zetten en zal die ervaring nu goed kunnen gebruiken naar komende zondag
Tegen een directe concurrent is ook de steun van de supporters in Utrecht (Voorveldselaan 2, 3573 PV) meer dan welkom.
De heer Te Hennepe heeft zondag vanaf 14:00 uur de leiding over deze wedstrijd
--------------

Voor de liefhebbers: Westlandia zo. speelt pas dinsdag 26 maart vanaf 20;00 uur een thuiswedstrijd in het Haaglanden Voetbaltoernooi Op de Hoge Bomen is dan 2e divisionist Scheveningen te gast.

Fr@