Home » Senioren » Zondag » UNA - Westlandia: dan maar 4x is scheepsrecht

UNA - Westlandia: dan maar 4x is scheepsrecht

📁 Zondag 📅 donderdag 21 maart 2019
UNA - Westlandia: dan maar 4x is scheepsrecht UNA - Westlandia: dan maar 4x is scheepsrecht

Westlandia mag komende zondag in Veldhoven aan de bak tegen één van de nog 5 resterende titelkandidaten uit de 3e divisie.
UNA staat nu 4e in de stand, maar net als in de staart van de ranglijst zijn ook hier de verschillen klein. Ieder extra punt kan straks het verschil betekenen tussen een kampioensfeest, promotiewedstrijden of nogmaals "noodgedwongen" een seizoen 3e divisie.

Afgelopen speelronde deden de Brabanders in ieder geval prima zaken. In Volendam won men zelf van de koploper en bracht het verschil terug tot 3 punten, maar wel met een wedstrijd meer.
Door de nederlagen van directe concurrenten O.S.S'20 en TEC uit Tiel schoof de kopgroep weer verder in elkaar. De 5e kanshebber OFC wist ook te winnen en staat nu 3e.

Menigeen zal de heenwedstrijd op de Hoge Bomen tegen UNA nog wel herinneren. We speelden in oktober 2018 onder prima omstandigheden op een zaterdagavond tegen één van de best voetballende ploegen uit deze klasse. Ondanks dat we weinig in te brengen hadden, wisten we nog wel 2x te scoren (2-4 eindstand door goals van Giovialli Serbony en Can Memişoğlu).
UNA nam in de 2e helft gas terug, zodat we met uiteindelijk 9 man (blessure en 1x rood) de schade beperkt konden houden.

De 3-2 winst op O.S.S.'20 was afgelopen weekend de boost die Westlandia maar ook de supporters weer even nodig hadden. Ook voor de race naar de veilige middenmoot waren de 3 punten meer dan welkom.
De 3 wissels in die wedstrijd waren niet ontsproten aan het tactische brein van de technische staf, maar noodzakelijk vanwege fysieke ongemakken van de betrokken spelers.
Dat wordt dus voor de medische staf aanpoten om komende zondag in Veldhoven weer een fitte groep beschikbaar te hebben

Het was afgelopen zondag tegen O.S.S.'20 overigens onze 50e overwinning in de 3e divisie. Alleen Dongen, dat ook 3 seizoenen op dit niveau speelt, kan ons met 48 winstpartijen volgen.
De 3 eerder gespeelde wedstrijden tegen UNA maken geen deel uit van die mooie reeks. Die duels verloren we allemaal met 2 goals verschil. Dan maar 4x is scheepsrecht voor de mannen van trainer Edwin Grünholz.

Qua gemiddeld aantal punten staan we na 92 wedstrijden op 1,74 per wedstrijd. De Dijk (2,44), Jong Vitesse (2,21) en UNA (1,97) zijn de enige 3 ploegen die gemiddeld beter presteerden, maar wel met minder wedstrijden, dan de groen-witten.

Onder leiding van de heer Akkerman gaan UNA en Westlandia zondag vanaf 14:30 uur op Sportpark Zeelst (Sportlaan 1 -3 5502ED in Veldhoven) strijden voor een betere klassering in de 3e divisie.

Fr@

Oh ja dinsdagavond 26 maart vanaf 20:00 komt Westlandia zo. in actie voor de 1e ronde van het Haaglanden Voetbaltoernooi. Tegenstander op de Hoge Bomen is Scheveningen (2e divisie). De winnaar gaat dan in de 2e ronde voor een wedstrijd naar Vitesse D.