Home » Senioren » Zondag » Wie pakt 3 punten op De Lok?

Wie pakt 3 punten op De Lok?

📁 Zondag 📅 woensdag 27 maart 2019

Net als afgelopen speelronde moeten we komende zondag op bezoek bij één van de kandidaten voor de titel in de 3e divisie.
Sport Vereniging Tielse Eendracht Combinatie (SV TEC)  wil net als UNA (direct) terug naar het hoogste amateurniveau.

Aan het eind van vorig seizoen kwam TEC met 38 (!!) punten,  3 punten tekort om zich direct veilig te spelen in de 2e divisie. 3 overwinningen in 4 nacompetitiewedstrijden waren ook niet voldoende voor handhaving, want Scheveningen scoorde in de finale 1x teveel.
De ambities in Tiel zijn voor dit seizoen duidelijk: promoveren en liefst door kampioen te worden. Om de kansen daarop te vergroten, werden in de winterstop o.a. ook 2 spelers van FC Lienden aangetrokken.

TEC, de huidige nr. 3 in de stand,  wordt dus weer een lastige horde voor de mannen van trainer Edwin Grünholz. De club uit Tiel pakte met 29 punten uit 12 wedstrijden overtuigend de 1e periode. In P2 ging het al wat minder, want in 10 duels werden maar 15 punten behaald. Ook in de huidige periode loopt het niet zoals men bij TEC had gehoopt. Tegen ogenschijnlijk makkelijke tegenstanders (Hercules en EVV) werden al 5 dure punten verspeeld. Daarom staan de beloftes van Volendam nu op kop in de 3e divisie met 3 punten los.

Onze laatste wedstrijd van 2018 was op de Hoge Bomen tegen toen nog koploper TEC. Door 2 goals van Serhat Koç verloren we die pot.  Toch werd zijn directe tegenstander, Nick van Vliet, door de commissie van wijze mannen in het zonnetje gezet als man of the match van Westlandia
De punten voor het klassement van Westlands voetballer van het jaar gingen die zondag echter naar Joshua Wadie (3), Edgar Leerdam (2) en Rémon van Bochoven (1).
Duidelijk was wel dat TEC verdiend had gewonnen en dat wij in de winterstop genoeg stof hadden om over na te denken en te praten.

Door een goede serie in 2019 staan we nu op de veilige 11e plaats met 32 punten (en 43 verliespunten). De afstand naar de 15e (p/D-) plaats van EVV (28 punten en 44 verliespunten) blijft ontzettend krap. Net als Westlandia (Hercules uit) moeten diverse teams uit het rechterrijtje nog 1 of meerdere wedstrijden inhalen.
In onze resterende 9 wedstrijden moeten we naar verwachting nog minimaal 8 punten behalen om zeker te zijn van directe handhaving.

De trouwe supporters zijn misschien al een keer eerder wezen kijken naar TEC- Westlandia, maar dat was dan wel in april 2004.  We verloren toen ondanks een goal van Johan Voskamp met 2-1.
De heer van Leeuwen is door de bond aangewezen om de wedstrijd in Tiel (Sportpark De Lok Predikbroedersweg 3 4003AL Tiel) in goede banen te leiden.
Aftrap van deze wedstrijd die voor beide partijen super belangrijk is, zal rond de klok van 14:30 uur zijn.

Fr@

NB: Door de 3-0 winst van Westlandia op Scheveningen in het Haaglanden Voetbaltoernooi, speelt de zondagtak komende dinsdagavond in de 2e ronde tegen Vitesse D. Aftrap op sportpark Tanthof (Henk van Riessenlaan 2, 2626 AB Delft) is om 20.00 uur