Home » Senioren » Zondag » Wie heeft zondag last van Kuipvrees?

Wie heeft zondag last van Kuipvrees?

📁 Zondag 📅 woensdag 10 april 2019
Wie heeft zondag last van Kuipvrees?

Voor de 3e maal in de historie gaan de groen-witten een dagje naar Oldenzaal.Daar wacht een mooi duel in de zgn. Kleine Kuip van Quick'20.

Die club vertoont overigens veel gelijkenissen met onze vereniging en op sommige  fronten overtreffen ze ons. Zo hebben ze nog 6 seniorenelftallen op zondag, maar ook 13 zaterdagelftallen. Het hoogste team van de zaterdag is nog in de race om mogelijk via de nacompetitie terug te keren naar de 2e klasse.
Ook de hoogste jeugdelftallen spelen in de divisies en last but not least dames en meisjesvoetbal ontbreken niet bij de club.

Uit ons laatste onderlinge duel in november 2017 hebben beide selecties en supportersgroepen nog wisselende gedachten. Een snelle voorsprong van Westlandia, werd in de slotfase nog omgezet in een 4-3 nederlaag. Melvin Degenaar was de gevierde Tukker met 3 goals. Hij werd mede door die prestatie speler van ronde 13 in deze 3e divisie. Onze doelpuntenmakers uit die wedstrijd (Adnan Bajic, Can Memişoğlu en Giovialli Serbony) zijn er om verschillende redenen komende zondag niet bij.

Bij onze 2 eerdere confrontaties in Oldenzaal gingen we niet met lege handen weg. Op 7 mei 2017 was er in Oldenzaal een puntendeling (1-1 goal Ivailo Staal). Het seizoen daarna was er op 3 december 2017 een overwinning (0-1 Jedsel Markes).

Quick'20 pakte afgelopen zondag in Utrecht eindelijk weer eens een punt. Na 4 nederlagen op rij werd het 1-1 bij Hercules. Dat kan wel eens een kostbaar winstpunt zijn, want samen met 2 andere roemruchte clubs uit het zondagvoetbal, HBS en OJC Rosmalen, gaan ze uitmaken wie er rechtstreeks degradeert
Eén van hen kan zich nog plaatsen voor de nacompetitie met de hoofdklassers.
Vorig seizoen moest de nacompetitie ook al redding brengen voor Quick'20. In de verlenging van de finale tegen Halsteren kon men zich pas veilig spelen.

Westlandia heeft o.a. door knappe overwinningen tegen de toppers van deze klasse (O.S.S'20 TEC en OFC) afstand genomen van de onderste plaatsen. Veilig zijn we echter nog net niet, want voor het 2e ticket in de p/D-reeks staat de huidige nummer 13. (Blauw Geel'38) op 50 verliespunten en komt nog 6x in actie. Met nog 7 duels te spelen staan wij 9e en gelukkig al wel 7 punten los.

Het was overigens afgelopen zondag mooi om te zien dat weer een eigen talent mocht debuteren in het vlaggenschip. Jesse Schelvis (zoon van Leo, die goed was voor bijna 300 goals in zo.1) verving een andere jongen van de club, te weten Mark v.d. Zalm.
Trouwe volgelingen van Westlandia weten dat "vader Hen" apetrots geweest zou zijn dat zijn 2 kleinkinderen Jesse en Desley Bransen samen speelden én met de andere spelers van zondag 1 wonnen van OFC.

Komende zondag dus naar Sportpark Vondersweijde in Oldenzaal. Mogelijk kunnen we daar al de grens van 40 punten passeren. We moeten het dan wel doen zonder onze topscorer Gio Serbony, want de rode kaart tegen OFC leverde hem een schorsing op.

De heer Witlox is vanaf 14:00 op het veld aanwezig om de wedstrijd in goede banen te leiden.

Fr@