Home » Senioren » Zondag » Revanche tegen Jong Volendam?

Revanche tegen Jong Volendam?

📁 Zondag 📅 vrijdag 03 mei 2019

Met de 3-2 winst van afgelopen donderdag bij Hercules nog in de benen, moeten de groen-witten zondag om 14:00 al weer vol aan de bak.
De voormalige koploper Jong Volendam is dan te gast op de Hoge Bomen. Het andere Oranje verspeelde de afgelopen weken de 1e plaats in de 3e divisie door o.a. een doelpuntloos duel tegen degradatiekandidaat Quick'20. Een week eerder dolf men in de slotfase het onderspit bij de huidige lijstaanvoerder TEC. De beloftes hebben dus komende zondag wat recht te zetten.

Dat geldt ook voor Westlandia. In de heenwedstrijd waren de supporters op zaterdag 6 oktober koud gearriveerd in het Kras-stadion of het stond al 2-0.
Trainer Edwin Grünholz liet er geen gras over groeien en wisselde in de 18e en de 22e minuut al 2 spelers. Mede door die omzettingen kreeg Westlandia grip op de wedstrijd, Meer dan een tegendoelpunt van Jedsel Markes, na een mooie aanval, leverde het echter niet meer op.  Alhoewel...., als de scheidsrechter de beschikking had gehad over de VAR (of de beelden van Westlandia TV), had hij minimaal 1 goal van Westlandia niet afgekeurd.
Vriend en vijand was het in Volendam over eens dat een puntendeling verdiend was geweest.

Komende zondag een mooie kans op revanche in een duel waar beide teams nog op jacht zijn naar een prijs.

Westlandia staat door de winst in Utrecht namelijk 2e in de 3e periode met 3 punten achterstand en een minder doelsaldo dan promovendus GOES. De Zeeuwen zitten in een flow (7-19) en hebben nog wedstrijden tegen ADO’20 (u), EVV (t) HBS (u) en OSS’20 (t). Zowel HBS als EVV moeten alle zeilen bij zetten om ook volgend seizoen in deze klasse te spelen.
Wij strijden nog tegen titelkandidaat Jong Volendam (t), Dongen (u), HSC’21 (t) en p/D-kandidaat Blauw-Geel’38 (u)

Het zou mooi zijn als de selectie het toetje gaat halen. Dat wordt dan wel een loodzware opgave, want de historie leert dat in de afgelopen 2 seizoenen geen enkele zondagvereniging de 2e divisie via promotiewedstrijden heeft bereikt.

De heer Winkel is door de bond aangewezen om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen. Aftrap op zondag 5 mei is om 14:00 uur

Fr@