Home » Senioren » Zondag » Mijlpaal voor zondag 1 in Dongen

Mijlpaal voor zondag 1 in Dongen

📁 Zondag 📅 dinsdag 07 mei 2019

De druiven waren zuur afgelopen zondag na de wedstrijd tegen Jong Volendam. Veel Westlandianen hadden misschien nog de hoop dat er kans was op promotiewedstrijden voor een plaats in de 2e divisie. Dan hadden de resterende wedstrijden in P3 wel allemaal gewonnen moeten worden.
Tegen een goed spelend beloftenteam had Westlandia op 5 mei, zeker in de 2e helft, geen schijn van kans op een goed resultaat. Het werd uiteindelijk "slechts" een 7-3 nederlaag en de kans op een prijs is zo goed als zeker verdampt.

De selectie en de volgers van ons vlaggenschip zullen er, na een nachtje slapen, waarschijnlijk wel vrede mee hebben. We stonden immers bij de winterstop op een 16e plaats met slechts 13 punten.
Onder leiding van trainer Edwin Grunhölz en zijn staf hebben onze/zijn jongens zich in de 2e helft van het seizoen vol ingezet voor lijfsbehoud en met een goede reeks wedstrijden terug geknokt naar een 8e plaats en 45 punten.
Op basis van de 15 speelrondes in 2019 zijn we zelfs samen met Jong Volendam het best presterende team van deze 3e divisie.

Komende zondag wacht een uitwedstrijd bij Dongen. Die ploeg heeft het juist in 2019 behoorlijk lastig gehad, maar is met een 11e plaats wel "veilig". De eigen supporters hebben pas 7 overwinningen in  15 thuisduels kunnen vieren. Dat betekent dat ze nog wel een feestje kunnen gebruiken.
Ze zullen dan tekenen voor dezelfde uitslag als vorig jaar januari. Door 6 goals van Moustafa Mohammad (nu bij hoofdklasser Baronie) dropen we toen met 6-2 af.
Afgelopen oktober stevende we in het onderlinge competitieduel op De Hoge Bomen af op een puntendeling. Door een bloopertje in onze verdediging kregen de Kanaries in de slotfase nog onverwachts 2 punten cadeau.

Beide teams spelen komende zondag hun 100e wedstrijd in de 3e divisie zo. Voor het publiek is het te hopen dat ze er op sportpark De Biezen (Procureurweg 2 5103 BG) in Dongen, samen met scheidsrechter De Vries, een mooie wedstrijd van maken.
Fr@