Home » Senioren » Zondag » Westlandia ontvangt de koploper

Westlandia ontvangt de koploper

📁 Zondag 📅 woensdag 28 augustus 2019

Voor de 1e thuiswedstrijd in de competitie komt HSC '21 naar Naaldwijk
Op zondag 1 september wordt om 14:00 afgetrapt op de Hoge Bomen. De wedstrijd staat onder leiding van de heer Lensink.

HSC'21 speelt net als Westlandia voor het 4e seizoen in de 3e divisie. De club uit Haaksbergen behaalde in 103 wedstrijden 133 punten en scoorde 172 goals. Westlandia behaalde in evenveel wedstrijden 41 punten meer en passeerde de keepers van de tegenstander 237x.

De vorige 3 confrontaties in Naaldwijk:

• 28-08-2016 Westlandia - HSC'21 1-0 (Rémon van Bochoven)
  • 08-04-2018 Westlandia - HSC'21 5-1 (Jeroen Spruijt 2x, Anwar Beeldstroo, Jedsel Markes en e.d)
  • 19-05-2019 Westlandia - HSC'21 0-2 (afscheidswedstrijd Marko v.d. Knaap)
De Tukkers hebben dit seizoen 2 officiële wedstrijden gespeeld.
In de TOTO KNVB Beker werd op eigen veld met 4-2 verloren van SteDoCo.
Afgelopen zondag werd het Haagse Quick in de openingswedstrijd van de 3e divisie op een 4-1 nederlaag getrakteerd. Volgens de media liet het andere "groen-wit" goed voetbal zien.
Aanvaller Stef Ottink was in deze beide duels, net als op 19 mei j.l. in Naaldwijk, goed voor 1 goal.
Door dit resultaat staat HSC'21 trots op kop van de 3e divisie. Dat voelt natuurlijk een stuk beter dan vorig seizoen. Toen speelde HSC'21 zich pas in de voorlaaste speelronde tegen ons "veilig".

Westlandia heeft wederom in de eerste uitwedstrijd van een seizoen in de 3e divisie de bus op moeten zoeken zonder punten. In Amersfoort wist nieuwkomer Hoogland met kunst- en vliegwerk een 1-0 overwinning in de wacht te slepen. De trainer van de tegenstander liet weten dat het een mooie opsteker was, maar dat Westlandia meer had verdiend.
Daar koopt de selectie natuurlijk weinig voor, maar voor de technische staf wel iets om op verder te bouwen.
Gio Serbony haakte pas later in de voorbereiding aan bij de groep, maar hij liet in Amersfoort in de 2e helft weer zien dat hij belangrijk is voor Westlandia. Helaas zat het voor hem en andere spelers van Westlandia in de afwerking nog niet mee en was de keeper van Hoogland in een bloedvorm.

In de wedstrijd tegen Hoogland debuteerden Salih Anez, Édouard Duplan en Tyrone Owusu in de 3e divisie. Donovan de Groot en Kevin Schutte maakten ook hun eerste opwachting in een competitiewedstrijd voor Westlandia, maar zij speelden eerder al bij HBS in de 3e divisie.
Desley Bransen zal met plezier terugdenken aan zijn competitiedebuut bij Westlandia. Dat was in de wedstrijd tegen HSC'21 die we in 2018 met 5-1 wonnen.
Nick van Vliet speelt al een tijdje langer in het 1e team. Hij kan komende zondag het record van Marko v.d. Knaap (102 duels in de 3e divisie) gaan evenaren.

De selectie van trainer Marcel Koning zal komende zondag voor eigen publiek een visitekaartje af willen geven, dus kom op de Hoge Bomen genieten van het voetbal, het goede weer en mogelijk een spetterende 3e helft.

Fr@